ساختن گروه خصوصی در نسخه اندروید آی گپ

در نسخه اندروید آی گپ مانند سایر نرم افزارهای پیام رسان می توانید با انتخاب مخاطبین مورد نظرتان که خود شما آنها را به عنوان اعضا به گروه اضافه کرده اید، فضایی مجازی ولی دوستانه داشته باشید و آن را گروه خصوصی بنامید.

برای ساخت گروه خصوصی آیکون سه خط که در گوشه ی بالا سمت راست صفحه است را انتخاب کنید تا نوار منو باز شود.

گزینه ی گروه جدید را انتخاب کنید با انتخاب این گزینه صفحه ای برای شما به نمایش در می آید که در آن تصویر،نام و توضیحی برای گروه درخواست می شود (البته در این میان تنها وارد کردن نام گروه الزامی می باشد).

برای آپلود کردن تصویر بر روی علامت + کلیک می کنیم و عکس دلخواه خود را از مکان مورد نظر انتخاب می نماییم.

عکس انتخابی آپلود شده را می توانید با توجه به امکاناتی که آی گپ در اختیار کاربر قرار داده است با ابزار قرار گرفته در گوشه ی بالا سمت راست تصویر کادر دلخواهمان را روی تصویر تنظیم کنیم.

و برای تایید نهایی گزینه ی crop گوشه ی سمت چپ ،بالای تصویر انتخاب کنیم تا کادر انتخابی بر روی تصویر اعمال شود و در نهایت دکمه ی تایید را لمس کنید تا عکس در کادر پیش فرض بارگذاری شود.

در مرحله ی بعدی شما نام گروه را وارد می کنید و با لمس گزینه ی گام بعدی به صفحه ی مخاطبینتان وارد می شوید.

در اینجا شما حق انتخاب دوستانتان را که تمایل به اضافه کردن آن ها در گروه خود را دارید انتخاب کنید و آیکون بالا سمت راست را فشار دهید تا گروه خصوصی شما ساخته شود.

 

تبدیل گروه عمومی به خصوصی در آی گپ وب

در آی گپ وب می توانید گروه هایی به صورت عمومی نیز داشته باشید. همانطور که از نام آن برمی آید به عنوان جمعی از عموم کاربران می توانید در فضایی همگانی جمع شده و با یکدیگر به گپ و گفت بپردازید. اما اگر می خواهید فضایی خصوصی داشته باشید و افراد و اعضای ناشناس را به جمع خود وارد نکنید می توانید گروهی را که به صورت عمومی ساخته اید با دنبال کردن مراحل زیر خصوصی نمایید.

نحوه ی خصوصی کردن گروه عمومی: برای این کار باید بر روی نوار بالایی که نام گروه نوشته شده است کلیک کنید تا صفحه ی منو که مربوط به تنظیمات گروه عمومی است نمایش داده شود.

سپس گزینه ای با نام «تبدیل به گروه خصوصی» به چشم میخورد که با انتخاب این گزینه گروه عمومی به گروه خصوصی تبدیل می شود و از این به بعد اعضا توسط مدیر می توانند به گروه اضافه شوند.

ایجاد گروه خصوصی در نسخه وب

ساختن گروه به صورت خصوصی

برای ساخت گروه خصوصی آیکون سه خط را که در گوشه ی بالا سمت راست صفحه است انتخاب نموده تا نوار منو باز شود.

گزینه ی «گروه جدید» را انتخاب کنید، با انتخاب این گزینه صفحه ای برای شما به نمایش در می آید که در آن نام و توضیحی برای گروه درخواست می شود (البته در این میان تنها وارد کردن نام گروه الزامی می باشد).

بعد از وارد کردن اسم گروه گزینه ی «بعدی» را انتخاب کرده تا صفحه ای از لیست مخاطبین برای شما به نمایش در آید.

با انتخاب افراد مورد نظر خود، و انتخاب گزینه ی ارسال چت گروه مورد نظر ساخته می شود.

 

گروه ساخته شده یک گروه خصوصی می باشد .

ترفندهای اتاق گفت وگو (گروه و کانال) در آی گپ

مهمترین مزیت نرم افزار پیام رسان آی­ گپ این است که شماره تلفن شما برای هیچ عضو دیگری نمایش داده نمی­ شود مگر آن­که وی پیش از این شماره تلفن شما را در لیست مخاطبین خود ذخیره داشته باشد.

در اتاق­ های گفت­ وگوی آی­ گپ (گروه و یا کانال)، همهٔ اعضا می­ توانند عضو جدید به اتاق وارد کنند مگر آن­که فرد یا افراد مورد نظر پیش­تر توسط مالک و یا مدیر (یا ناظران) از اتاق گفت­ وگو حذف شده باشند.

همهٔ اعضا می­ توانند تاریخچهٔ گفت ­وگوهای هر اتاق گف ت­وگو (گروه و یا کانال) را پاکسازی نمایند. در صورتی­که عضوی از گروه یا کانال تاریخچه گفت­ وگو را پاک کند، فقط برای وی پاکسازی شده و نمایش داده نمی­ شود ولی برای اعضای دیگر همچنان قابل مشاهده است.

در گروه­ ها، چه خصوصی و چه عمومی، همهٔ اعضا می­ توانند پیغام ارسال کنند؛ ولی در کانا­ل­ ها اعم از خصوصی یا عمومی فقط اعضای دارای دسترسی می توانند عمل ارسال پیام را انجام دهند.

همهٔ اعضا هر زمان که بخواهند می­ توانند از اتاق گفت­ وگو خارج شوند، اما امکان ترک برای مالکان اتاق­ های گفت­ وگوی عمومی (کانال و یا گروه) وجود ندارد.

در گروه ها چه خصوصی و چه عمومی، هر عضو می­ تواند تنها پیام خودش را ویرایش نماید؛ درعین حال هیچ عضوی اجازهٔ ویرایش پیام عضو دیگر را ندارد حتی اگر مالک آن گروه باشد.

اما در کانال­ ها، هر فرد می­تواند تنها پیام خود و یا پیام یک سطح پایین­ تر از خود را ویرایش کند؛ مثلاً مدیر (ادمین) می­ تواند پست ناظر را ویرایش کند ولی ناظر نمی­ تواند تغییری بر روی پست مدیر (ادمین) یا مالک کانال ایجاد نماید.

تغییر وضعیت یک اتاق گفت­ وگو (هم گروه و هم کانال) از حالت خصوصی به عمومی و بالعکس تنها توسط مالک آن اتاق گفت­ وگو امکان­ پذیر است.

اضافه و حذف آواتار، ویرایش نام اتاق گفت­ وگو و همچنین توضیحات آن تنها توسط مالک و یا ادمین انجام ­پذیر می­ باشد.

تفاوت های کلی میان اتاق های گفت وگوی خصوصی و عمومی:

در نرم­ افزار پیام­ رسان آی­ گپ، هر کاربر می­ تواند نهایتاً پنج اتاق گفت­وگوی عمومی (گروه­های عمومی و یا کانال­های عمومی) ایجاد کرده و مالک آن­ها باشد. (برای مثال: سه کانال عمومی و دو گروه عمومی)

ایجاد کانال و گروه خصوصی در آی­ گپ محدودیتی ندارد.

اگر فردی مالک گروه و یا کانال خصوصی باشد، می­تواند گروه و یا کانال خود را ترک نموده بدون آن که تغییری در وضعیت آن اتاق گفت­وگو صورت گیرد؛ و اعضای آن­ها می­توانند به فعالیت خود ادامه دهند. لازم به ذکر است؛ هر­گاه مالک به گروه و یا کانال ترک شده‌ٔ خود بازگردد، بار دیگر وضعیت مالکیت وی به حالت پیشین خود باز­می­ گردد و همچنان مالک باقی خواهد ماند.

در­حالی­که وضعیت مالکیت گروه و یا کانال خصوصی مطابق با توضیحات فوق است، ولی در مورد گروه­ ها و کانال­ های عمومی نم ی­توان چنین گفت. بلکه مالک گروه و یا کانال­های عمومی صرفاً می­تواند آن اتاق گفت وگو را تخریب و برای همیشه پاک نماید.

در اتاق­ های گفت­ وگوی عمومی (گروه عمومی و کانال عمومی) تنها مالک و ادمین قادر به مشاهدهٔ لیست اعضا هستند.